Κλεισθενειος Νυχτερινος Αγωνας

ΚΙΑΤΟ,Greece * 04/09/21 - 04/09/21

Κλεισθενειος Νυχτερινος Αγωνας

Το ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη» και το γυμναστήριο Altius σας προσκαλoύν στον πρώτο νυχτερινό αγώνα δρόμου στην πανέμορφη παραλία της Πόλης του Κιάτου.

REGISTER HERE

EVENT DETAILS

Ο «Κλεισθένειος» (προς τιμήν του Σικυώνιου Πολιτικού και Ολυμπιονίκη Κλεισθένη) νυχτερινός αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου 2021 στους παραλιακούς δρόμους της πόλης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν τις αποστάσεις των 2,5 ,5 & 10 χιλιομέτρων αλλά και απολαύσουν την θέα της θάλασσας, ξεκινώντας από την πλατεία του Κιάτου και αφού διασχίσουν όλη την παραλιακή ζώνη να τερματίσουν πάλι στην πλατεία . Οι διαδρομές θα ξεκινήσουν στις 8:00μ.μ.. 

Διοργάνωση ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη», Γυμναστήριο ALTIUS και με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου.
Τα έσοδα που θα προκύψουν από το κόστος συμμετοχής των συμμετεχόντων και από τις χορηγίες θα διατεθούν μέσω της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος), στους πυρόπληκτους που δοκιμάζονται σε όλη τη χώρα.

Για πληροφορίες ΝΠΔΔ “Η Μηκώνη” στο τηλέφωνο 27420 21921 εσωτερικό 3 από τις 09:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.

Κύριο μέλημα της διοργάνωσης είναι η ασφάλεια όλων, επομένως θα τηρηθούν όλες οι απαραίτητες προυποθέσεις  προφύλαξης απέναντι σε ασθένειες του αναπνευστικού (Covid-19).

Τα έσοδα που θα προκύψουν από το κόστος συμμετοχής των συμμετεχόντων και από τις χορηγίες θα διατεθούν μέσω της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος), στους πυρόπληκτους που δοκιμάζονται σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το ακριβές πρόγραμμα των δρομέων θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ε Πότε μπορώ να παραλάβω τον αριθμό συμμετοχής και το αναμνηστικό μπλουζάκι μου;
Α Η παραλαβή θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Δήμου την ημέρα του αγώνα (4/9) από τις 09:00 π.μ. μέχρι και τις 19:00 τηρώντας όλα τα μετρα προστασίας.

Ε Τι ώρα χρειάζεται να είμαι στο σημείο της έναρξης και που βρίσκεται;
Α Οι δρομείς για τα 5χλμ & 10χλμ θα πρέπει να βρίσκονται εδώ ενώ των 2,5χλμ εδώ το αργότερο στις 19:30

Ε Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδότησης νερών;
Α Κατά τη διάρκεια της διαδρομείς (συνολικού μήκους 2,5χλμ θα βρείτε τουλάχιστον 3 σταθμούς με κλειστά δροσερά μπουκάλια νερού 500ml.

Ε Υπάρχει γραμματεία της διοργάνωσης;
Α Η γραμματεία της διοργάνωσης για παραλαβή αριθμών & ενημέρωση θα βρίσκεται εδώ στο κτήριο του Δήμου.

Για τη συμμετοχή στους αγώνες απαιτείται πλήρης αποδοχή των κανονισμών:

 1. Οι αθλητές που αγωνίζονται πρέπει να γνωρίζουν ότι κινούνται σε ανοιχτό χώρο, εκτεθειμένο σε ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα.
 2. Γίνονται δεκτές οι συμμετοχές από άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.
 3. Οι συμμετέχοντες που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής από τους γονείς τους.
 4. Η έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή που έχει εξοφληθεί οικονομικά.
 5. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στην εκδήλωση είναι διακόσια (200) άτομα, σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας από τον ιό Covid-19. Ο αριθμός των διαθέσιμων εισιτηρίων για ηλεκτρονική αγορά είναι 200 ​​συνολικά.
 6. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 € (μόνο εισιτήριο συμμετοχής) ανά συνδρομή. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στην ΚΕΔΕ για τους πυρόπληκτους. Οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεισφέρουν πλέον του ελάχιστου απαραίτητου ποσού συμμετοχής των 5€.
 7. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου 2021.
 8. Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς που ορίζει ο διοργανωτής. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούουν στις υποδείξεις των ατόμων (π.χ. εθελοντές, κριτές) που έχουν οριστεί από τον διοργανωτή. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις οδηγίες θα επιφέρει την ποινή αποκλεισμού, χωρίς επιστροφή χρημάτων ή οποιοδήποτε άλλο κόστος. Οποιοδήποτε πρόσωπο εξουσιοδοτημένο από τον υπεύθυνο της εκδήλωσης μπορεί να καταγράψει οποιαδήποτε παράβαση έχει αντιληφθεί και να το αναφέρει στον υπεύθυνο διοργανωτή.
 9. Οποιαδήποτε σήμανση του χώρου που παρέχεται από τον υπεύθυνο της εκδήλωσης είναι προσωρινή, προορίζεται να εξυπηρετήσει τους συμμετέχοντες και καταργείται μετά την εκδήλωση.
 10. Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και η διοργανώτρια αρχή δεν είναι υπεύθυνη για τυχόν τραυματισμούς που μπορεί να προκύψουν ή ήδη έχουν προκύψει, όπως συμφωνεί ο εκάστοτε συμμετέχοντας με την εγγραφή του στην διοργάνωση. Ωστόσο, θα είναι διαθέσιμο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάποιο περιστατικό. Θα υπάρχουν επίσης ομάδες διάσωσης εθελοντών που καλύπτουν την εκδήλωση σε διάφορα σημεία.
 11. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό που τους έχει κρίνει ικανούς να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός. Η ιατρική βεβαίωση πρέπει να είναι εντός 30 ημερών πριν και μέχρι την τελευταία ημέρα του αγώνα. Οποιοσδήποτε συμμετέχων διαγνωστεί με αναπνευστική νόσο θα πρέπει να ακυρώσει τη συμμετοχή του στέλνοντας τη διάγνωση του γιατρού στο mikoni.ds@gmail.com και στη συνέχεια δικαιούται επιστροφή χρημάτων.
 12. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική πριν από την εκκίνηση και αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα για τους αθλητές.
 13. Η χρήση των rapid tests θα είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες και το προσωπικό της διοργάνωσης εντός 48 ωρών πριν από την έναρξη του αγώνα με δήλωση στην κυβερνητική ιστοσελίδα ή αποδεικτό αρνητικού PCR test εντός 48 ωρών πριν από τον αγώνα. Σε περίπτωση θετικού rapid test από αθλητή ή μέλος του προσωπικού, τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για το γενικό πληθυσμό. Κάντε κλικ εδώ για τις Οδηγίες. Οι συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εμβολιασμού θα πρέπει να έχουν έτοιμα προς επείδηξη τα σχετικά δικαιολογητικά σε περίπτωση που τους ζητηθούν.
 14. Οι δρομείς θα μπορούν να επισκέπτονται τις τουαλέτες του Δήμου ή στα τοπικά καφέ, όπου βρίσκονται στην αρχή/τερματισμό, το οποίο ακολουθούν τα πρωτόκολλα ασφάλειας και καθαριότητας.
 15. Ο χώρος τερματισμού είναι ανοιχτός (εξωτερικός) και θα υπάρχει αρκετός χώρος για όλους τους δρομείς. Η απονομή των μεταλλίων ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Όλα τα μετάλλια θα σφραγιστούν σε συσκευασίες τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη χρήση. Τα μετάλλια θα βρίσκονται σε ένα μέρος και θα λαμβάνονται μεμονωμένα από τους συμμετέχοντες χωρίς επαφή. Χρειάζεται προσοχή για την αποφυγή αγκαλιών και χειραψιών.
 16. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου καθ 'όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεών ή υγρών τροφίμων που χρησιμοποιείται από αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων οπουδήποτε στη διαδρομή πέρα ​​από τα προκαθορισμένα, συνεπάγεται ποινή αποκλεισμού, καμία επιστροφή χρημάτων ή οποιοδήποτε άλλο κόστος.
 17. Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης αναλαμβάνει να επιβλέπει τον αγωνιστικό χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό για την ασφάλεια, τη διάσωση και την ιατρική βοήθεια στους συμμετέχοντες που έχουν ανάγκη. Στις περιπτώσεις που το προσωπικό ασφαλείας και οι εθελοντές υποδεικνύουν στους αθλητές ότι η διοργάνωση πρέπει να διακοπεί για λόγους ασφαλείας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Η μη συμμόρφωση σημαίνει αποκλεισμό, καμία επιστροφή χρημάτων ή οποιοδήποτε άλλο κόστος.
 18. Σε περίπτωση ανάγκης, ο υπεύθυνος της εκδήλωσης διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει την έναρξη της εκδήλωσης για να μην θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων. Σε πολύ ακραίες συνθήκες μπορεί να ακυρώσει το γεγονός.
 19. Ο αποκλεισμός των συμμετεχόντων μπορεί να συμβεί για: α) Ρύπανση του τόπου . β) Ακατάλληλη συμπεριφορά προς το διοργανωτικό προσωπικό. γ) Ακατάλληλη συμπεριφορά προς τους θεατές του γεγονότος. δ) Μη συμμόρφωση με τους παρόντες Κανονισμούς.
 20. Κάθε συμμετέχων δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν έχει προσβληθεί από λοίμωξη του αναπνευστικού τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από την ημέρα του αγώνα (4 Σεπτεμβρίου 2021).
 21. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τους θανάτους, τους τραυματισμούς ή τυχόν βλάβες στην υγεία των συμμετεχόντων, οι οποίοι, όταν υποβάλλουν το αίτημά τους για συμμετοχή, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που περιλαμβάνονται, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φέρονται να αποδίδονται σε αμέλειες ή παραλείψεις των προηγουμένων αλλά και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να συμμετέχουν, και έχουν πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό για αυτό το θέμα. Ωστόσο, κανένας συμμετέχων δεν θα υποχρεωθεί να υποβάλει ιατρικό πιστοποιητικό. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν τακτικούς ιατρικούς ελέγχους προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης αποποιούνται κάθε ευθύνη για τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα σε οποιοδήποτε επικίνδυνο σημείο της διαδρομής. Οι διοργανωτές αποποιούνται κάθε οικονομική ευθύνη σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.
 22. Οι συμμετέχοντες συναινούν να μπορεί στη συνέχεια της εκδήλωσης να εμφανίζονται σε φωτογραφίες ή άλλα μέσα από την εκδήλωση, τα οποία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την προώθηση της εκδήλωσης.
 23. Οι διοργανωτές διατηρούν τη δικαιοδοσία να τροποποιήσουν τους κανόνες και τους κανονισμούς της εκδήλωσης, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

Διατίθεται 100% επιστροφή χρημάτων για την ακύρωση της εκδήλωσης λόγω νέων κυβερνητικών κανονισμών.

Επιστροφές 100% χορηγούνται επίσης λόγω σωματικής ανικανότητας που ακολουθείται από σημείωμα γιατρού.

EVENT INFO

Email

mikoni.ds@gmail.com

Place

ΚΙΑΤΟ, Greece

Social

Register

REGISTER HERE